Makeup Revolution - Fortune Favours The Brave palette

12:43:00 Teky Frost 2 Comments

Croatian only*
Hello!

U laptopu mi čame slike nekoliko paleta koje su spremne na recenziju, pa sam odlučila sada, kada imam malo više vremena, da napišem recenzije većine njih. Danas je na red došla jedna ljepotica koju sam dugo odmjeravala, a ovo ljeto, pri posjeti Londonu, sam iskoristila priliku da ju kupim. Riječ je o Makeup Revolution - Fortune Favours The Brave paleti. Mislim, tko bi joj mogao odoljeti?


Paletu je dizajnirala Jane, autorica British Beauty Blogger. Izašla je na tržište u svibnju 2016. godine i nastala je opća pomama za njom. Pročitala sam nekoliko postova i pogledala par video recenzija i odlučila da mora biti moja. Vjerujem da vam je poznat izgled Makeup Revolution paleta i ova baš nekako odudara. Dolazi u zlatnom kartonskom pakiranju, na kojem se nalaze sve informacije vezane za proizvod, a unutra se nalazi plastično pakiranje identičnog izgleda. Plastično pakiranje je prilično čvrsto i možete biti sigurni da se neće otvoriti prilikom putovanja, niti lako pući. Uz sjenila, u paleti se nalazi i veliko ogledalo što je i više nego praktično - uz nju vam ne treba druga paleta (a ni ogledalo 😀)

Paleta sadrži 30 sjenila različitih završetaka - mat, satenski, super sjajni i, usudit ću se reći, metalik. U tih 30 sjenila se nalaze četiri (iako sam ja bila uvjerena da ih je 5) "mramorna", koja ne samo da su lijepa nego definitivno su najpigmentiranija od svih. Što se tiče pigmentacije, većina sjenila su odlično pigmentirana, dok s nekima treba malo više posla, no i njihova pigmentacija je zadovoljavajuća. Na očima traju cijeli dan s adekvatnom bazom, te tek pred kraj dana gube malo na pigmentaciji. Također, neka se truse malo, neka gotovo nimalo što je veliki plus. Veličina sjenila je nešto manja nego u ostalim Makeup Revolution paletama, no meni to ne smeta. Što se tiče samih nijansi, one variraju od toplih neutralnih, smeđih, roskastih, preko zelenih, do ljubičastih i plavih, zaista divna kombinacija i prelijepo složena. Mislim, slike govore više od riječi pa pogledajte tu ljepotu.

Uz paletu je i došao kistić koji je prilično praktičan. Ova plosnata strana je dobra za "vlažno" nanošenje i tapkanje sjajnih nijansi, dok fluffy strana dobro služi za nanošenje sjenila u pregib. Evo i mramornih sjenila izbliza. Plavo Skylight nije mramorno, no ja sam ga tu ubacila jer je vizualno pelijepo.

Prijeđimo na swatcheve. Radila sam ih suhim prijelazom prsta bez baze. Neke, srednje pigmentirane sam nanijela u dva sloja.

1. red 


Glimmer - svijetla roskasta nude, srednje pigmentacije i treba ju malo nadograditi. Odlična je za lagane dnevne neutralne lookove.Ima satenski završetak.
Buffer - mat prljavo roza, također srednje pigmentacije i treba ju nadograđivati. Super je kao prijelazna nijansa u pregibu.
Peachy - toplija svijetla roza, satenskog završetka, također super za nježne, lagane lookove.
Hope - svjetlija taupe nijansa izraženijeg rozog podtona, odlične pigmentacije i kad se nanese vlažnom četkicom ili prstom ima gotovo metalik završetak. 
Fortune - rekla bih da je ovo nijansa starog zlata, super pigmentirana i, kao i prethodna, gotovo metalik završetka.
Skylight - ranije spomenuta nijansa za koju sam mislila da je mramorna radi izgleda, no nije. Tamnija, hladna plava, satenskog završetka sa divnim zlatnim česticama u sebi.
Transformer - tamna petrolej mat nijansa, odlične pigmentacije, najpigmentiranija je od svih mat. 
Midnigt rainbow - mornarska plava, satenskog završetka, tamne baze prožete sjajnim plavim mikro-česticama. Predivno se presijava na svjetlu.

2.red


Ice cloud - čista bijela nijansa, odlične pigmentacije i satenskog završetka, super za higlight u unutarnjem kutu oka.
Golden coins - prva po redu mramorna nijansa. Jednim potezom prsta dobijete punu nijansu - pigmentacija i više nego odlična. Svjetlija, toplija brončana nijansa, dušu dala za preko cijelog kapka.
Cashmere - još jedna taupe nijansa, malo tamnija od Hope i mrvicu hladnija. Malo je slabije pigmentacije od Hope i ima satenski završetak.
Tip top - hladna, svijetla sivkaso-zelenkasta nijansa. Srednje je pigmentacije i potrebno ju je nadograđivati. Dobra je kao prijelazna nijansa u pregibu za zelene look-ove.
Yes please - srednje tamna brončano-zelena nijansa, odlične pigmentacije i nanešena vlažnom četkicom ima divan metalik završetak.
Green machine - srednje tamna, hladna zelena, odlične pigmentacije i gotovo metalik završetka.
Smoothie - ne podsjeća me baš na smoothie, ali me podsjeća na boju morskih algi. Tamna hladna zelena, super za potamniti vanjski kut oka.

3.red


Caffeine fix - srednje tamna, topla smeđa mat završetka. Mene više podsjeća na boju čokolade nego kave. Must have za neutralne lookove.
Latte - malo svjetlija, topla smeđa mat završetka. Mrvicu je slabije pigmentirana od prethodne. Ona mi je isto odlična kao prijelazna nijansa u pregibu.
Pink diamond - hladna, svijetla roza nijansa, super sjajna. Odlične pigmentacija i super dođe kao highlight u unutarnjem kutu oka ili ispod obrve.
Creme - jako svijetla bež nijansa, dobro posluži kao bazna. Po meni je ovo najslabije pigmentirana nijansa u paleti i treba nekoliko slojeva da bi ju primijetili.
Drama queen - srednje tamna boja šljive, jako dobro pigmentirana, obožavam ju koristiti za ljubičaste lookove. Super se blenda.
Lonely planet - druga po redu mramorna nijansa je divna plavo-ljubičasta, satenskog završetka, prožeta sjajnim rozim česticama.
Blacqua - crna mat nijansa, po meni neophodna u svakoj paleti. Prilično je dobre pigmentacije i može se nadograditi na baš "crnu" crnu.

4. red


Soft - svijetla, hladnija bež nijansa, za razliku od Creme puno bolje pigmentirana. Super kao bazna ili mat highlight u unutarnjem kutu oka i ispod obrve.
New world - treća mramorna nijansa i meni najdraža u cijeloj paleti. Baza je svjetlija bež prožeta divnim svjetlim brončanim dizajnom, te skupa daju predivnu šampanj nijansu koju koristim kao highlight u unutarnjem kutu, ispod obrva, na licu, a nekad i preko cijelog kapka. Pigmentacija je ubitačno dobra i samo jednim slojem dobijete punu nijansu. 
Favour - nude roza nijansa, odlične pigmentacije i sjajnog završetka. Nanešena vlažnom četkicom dobije divan metalik završetak.
Sunset hour - svijetla, topla brončana nijansa. Odlične pigmentacije i metalik završetka. Nju volim preko cijelog kapka nanijeti.
Super gold - zadnja po redu mramorna nijansa mrvicu tamnija i manje topla od Sunset hour. Također ju volim nanijeti preko cijelog kapka. 
Winning - srednje tamna boja šljive, no za razliku od Drama queen, ova ima hladniji podton. Također je mat i jako dobro pigmentirana, što je ugodno iznenađenje.
Brave - tamnija hladna ljubičasta, no plavi podton je manje izražen nego kod Lonely planet. Odlično je pigmentirana i ima satenski završetak.
The revolution - zadnja ali ne i manje važna. Tamnija ljubičasta, nešto toplija od prethodne i prožeta sitnim rozim česticama koje divno reflektiraju svjetlost. Odlične je pigmentacije i mrvicu se više trusi od prethodne.

Vodeći se komentarima sa prethodnih recenzija paleta, gdje ste izjavili da volite vidjeti look-ove kreirane sa paletom o kojoj je riječ, pripremila sam dva. Bilo ih je i više ali nisam uspjela slikati.

Za ovaj look su korištena sjenila: Tip Top (pregib, donji kapak), Smoothie (vanjski kut i pregib gornjeg kapka, donji kapak), Blacqua (vanjski kut gornjeg i donjeg kapka), Yes Please (sredina gornjeg kapka), New World (unutarnji kapak i ispod obrve).


 Moj pokušaj halo eyes. Korištena sjenila su: Buffer (pregib), Drama Queen (oba kuta gornjeg kapka, pregib, donji kapak), Winning (isto kao i Drama Queen), Brave (oba kuta gornjeg kapka), Blacqua (kao i Brave ali manja površina), Favour (sredina kapka), Pink Diamond (sredina kapka, unutarnji kut oka, ispod obrve).

Sve u svemu, ja sam prezadovoljna paletom i često ju koristim, posebno ove šljivaste nijanse. Definitivno sam za to da Makeup Revolution nijansu New World napravi zasebno, zaista je multi-praktik. Cijena joj je 9.99£, što je i više nego povoljno za ovu paletu. Pigmentacija, trajnost, blendanje, izbor nijansi + veliko ogledalo - sve što trebam od jedne palete. MUR je odradio odličan posao s ovom paletom!

Na području BiH ju možete naručiti preko Makeup Revolution BiH ili Elvisa Sabic na Facebook-u, a vjerujem da će ju i Ogledalce cosmetics imati u ponudi 😉


Jeste li već probali ovu paletu?
Jeste li probali išta od Makeup Revolution?

xx Stay tuned xx


You Might Also Like

2 komentara:

 1. Divna paleta :)
  Steta sto nije u redovnoj prodaji i kod nas (nisam ljubitelj online kupovine).

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. da, baš ima odlične nijanse :D
   Možete se raspitati u Ogledalce cosmetics, oni u svojoj poslovnici imaju odnedavno makeup revolution, pa da se ne bi "peglali" sa online narudžbom možete otići u dućan :D

   Izbriši

Thank you for the comments :*