Essence - I want candy - LE collection*

13:35:00 Teky Frost 2 Comments

*Croatian only*

Zdravo, šminkoljupci!

Essence nam stalno donosi zanimljive limitirane kolekcije, a za ovu jesen su nam pripremili jednu divnu šarenu, savršenu za razbijanje jesenskog sivila. Ovaj put se Essence udružio sa najpoznatijim proizvođačem lizalica, Chupa Chups-om, a uz šarenilo kolekciju krasi i slatki miris ovih slatkiša. U kolekciji se nalazi mnogo proizvoda, koje možete vidjeti na slici ispod, a ja ću vam predstaviti neke od njih.

Paletica sjenila


Paletica dolazi u plastičnom pakiranju tipičnim za Essence proizvode, koje nije naročito elegantno niti čvrsto, ali je slatko. U paletici se nalaze četiri sjenila sjajnog završetka, s tim da bijelo i zlatno sadrže i krupnije šljokice, a ljubičasto i rozo su više sedefastog završetka. Uz ovu paleticu vam definitivno treba barem jedno mat sjenilo kao prijelazna nijansa, no sjenila u njoj se mogu jako lijepo iskoristiti - bijelo bi bilo super za higlight u unutarnjem kutu oka, zlaćano i rozo za preko cijelog kapka, a tamno ljubičastim bi mogli osjenčiti vanjski kut oka i pregib za dodatnu dimenziju. Osjeti se i slatki miris koji sam spomenula na početku no nije intenzivan. Cijena palete je 6,35 KM

 

Rumenilo u perlamaRumenilo dolazi nešto čvršćem plastičnom pakiranju sa poklopcem na zavrtanje. Perlice dolaze u dvije nijanse roze, te također imaju sjajni završetak. Laganim potezom kista ćete postići lijepu rozu nijansu, a sjajne čestice izgledaju suptilno i pružaju "zdravi" sjaj licu. Miris je nešto jači nego kod paletice no ne previše, meni osobno ne smeta. Količina proizvoda je 14 g i mislim da vam može jako dugo potrajati. Cijena rumenila je 7,35 KM.

Piling za nokte


Pakiranje ovog pilinga je jednostavno preslatko - totalno izgleda kao četvrtasta lizalica! U kartonskom pakiranju stiže mala plastična teglica sa samim proizvodom. Po mom mišljenju ovaj proizvod, pored mirisa za tijelo, ima najizraženiji miris. Sadrži krupnije i sitnije čestice koje odlično obavljaju piling noktiju, a uz njih sadrži i bademovo i sezamovo ulje koje njeguju kožicu oko noktiju. Odlično mi je došao u ove hladnije dane kada mi je kožica oko noktiju nešto suša i grublja. Cijena ovog pilinga je 4,25 KM.

Naljepnice za nokte


Savršen dodatak pilingu i lakovima iz ove kolekcije su ove preslatke naljepnice za nokte. Minijaturne lizalice, lubenice i slatkiši će vašim noktima definitivno pružiti živahnost i razbiti monotoniju. Cijena naljepnica je 2,75 KM.

Tuš za oči


Ovaj tuš u flomasteru nije klasičan, tj. nema klasičan zašiljeni vrh poput standardnih tuševa, već "točkasti". S njim nećete uspjeti izvući preciznu liniju, no po mom mišljenju nije za to ni namijenjen, već za neki eyeliner art. U svakom slučaju je veoma zanimljiv. Njegova cijena je 4,25 KM.

Četka za rumenilo


Zadnja stvarčica, ali ne i manje vrijedna, je ova preslatka četka za rumenilo. Inače sam zadovoljna kvalitetom većine Essence četkica, a ni ova nije razočarala. Ima plastičnu dršku i napravljena je od sintetičkih vlakana, no ona su veoma mekana i  četka je jako ugodna za korištenje. Četka je jedina koja nema miris lizalica, ili ga ja nisam osjetila 😀. U svakom slučaju je dobrodošla u moju kolekciju.
Njena cijena je 5,85 KM.

I want candy limitirana kolekcija je dostupna u većim CM poslovnicama, ja sam ju vidjela u poslovnici u Titovoj ulici i Importanne centru u Sarajevu. Ako volite slatke kolekcije i Chupa Chups lizalice definitivno bacite oko na ovu kolekciju. 

Pretpostavljam da ste mogli primijetiti kako nema fotografija swatch-eva, a razlog je što sam neke proizvode ostavila za darivanje koje možete očekivati uskoro 😉

Jeste li već isprobali nešto iz ove kolekcije?

*PR uzorci
 
xx Stay tuned xx

You Might Also Like

2 komentara:

Thank you for the comments :*