E-bay makeup brushes

13:24:00 Teky Frost 26 Comments

Ebay.


Čarobno carstvo u kojemu se može naći sve, od igle do aviona. Također se može ispostaviti da je ta igla vrhunske kvalitete, dok je avion obična 'kanta', tako da je e-bay i neka vrsta lutrije. ☺ Kako god, ja jako volim e-bay. Do sada sam si naručivala samo neke sitnice, od naljepnica za nokte, repromaterijala, jeftinih odjevnih predmeta do makeup četkica. Nisam nikada naručivala nešto skuplje od 20-ak KM, no, iako nisam imala većih negativnih iskustava - vjerojatno i ne bih. Skeptična sam, šta da kažem...

A magical realm, where one can find everything, from a needle to an airplane. Also, it can turn out that the needle is of superior quality, while the plane is just "junk", so e-bay is also a sort of lottery. ☺ Anyway, I really like e-bay. So far I have ordered few little things, from nail stickers, crafting supplies, cheap clothing items to makeup brushes. I have never ordered anything more expensive than 15-ish $, but, even though I didn't have major negative experiences - I probably wouldn't. I am skeptical, what can I say...

Danas ću vam predstaviti jedan dobar ulov na e-bayu, a radi se o makeup četkama za lice. Prvi set četkica koje sam nabavila sa e-baya su bile neki 12-djelni jeftini set, od kojih su četkice za oči sasvim ok, dok sa četkama za lice uklonite cijeli površinski dio kože. Prije sam tekuću podlogu nanosila prstima, a kameni i puder u prahu sa spužvicom koja dođe s njima. No, kako je vrijeme odmicalo, shvatila sam da mi to nije dovoljno za lijep makeup, pa sam odličila nabaviti nekoliko drugih četkica. Mislim da sam naručila barem još dva seta četkica dok nisam došla do zvjezdi današnjeg posta.

Today I present you a good catch on e-bay, and it is about face makeup brushes. The first makeup brush set I ordered from ebay was some cheap 12 piece set, in which the eye brushes were quite ok, while the face brushes could remove entire surface area of skin. I used to apply the liquid foundation with my fingers, and pressed or loose powder with a sponge that comes with them. But, as time passed by, I've realized that it wasn't enough for a nice makeup, so I've decided to get few other makeup brushes. I think I ordered at leas two more sets until I stumbled upon the stars of today's post.
Kako sam već navela, ovdje se radi o četkama za lice, od kojih su dvije okrugle, a jedna koso rezana. Drške četki podsjeća na daleko poznate Real Techniques četke, pa vjerujem da je proizvođač ciljao da ovo budu dupe istih. Nažalost, ne posjedujem niti jednu RT četku, pa ne mogu usporediti, ali ću ipak prenijeti dojmove o ovom trojcu.

As I've mentioned, this post is about face brushes, two of which are round, and one beveled (cut sidelong). Handles are reminiscent of the well known Real Techniques brushes, so I believe that the manufacturer was aiming to make the dupes. Unfortunately, I don't own any RT brush, so I can't compare them, but I will still convey my impressions about this trio.
Dakle, sve tri četke imaju aluminijsku dršku sa plastičnim donjim dijelom.  Zbog svoga oblika mogu samostalno stajati na ravnoj površini, no ja ih ipak držim u posudici. Drška je čvrsta, ne odvaja se od plastičnog dijela, te je veoma lako rukovati četkama. Vlakna su sintetička, no veoma mekana i ugodna na licu.

All three brushes have aluminum handle with plastic bottom. Because or their shape they can stand independently on a flat surface, but I keep them in a jar. The handle is solid, it doesn't separate from the plastic part, and the brushes are very easy to handle. The fibers are synthetic, but very soft and pleasant to the face.

Okruglo rezane četke / Round cut brushes


Ove okruglo rezane (valjda je dobar izraz) četke oblikom podsjećaju na RT Buffing brush. Odlične su u multi-taskingu - njima možete nanijeti tekuću podlogu, rumenilo, konturirati, ili nanijeti puder u kamenu. Lijevu četku sam nabavila prije nekog vremena, te mi se toliko svidjela da sam morala nabaviti još jednu. Možda se na slici i ne vidi neka velika razlika u izgledu, ali do trenutka slikanja stariju četku sam oprala jedno 100 puta i nisam primjetila da je ispala niti jedna dlačica. ☺

These round cut (I hope it's a good term) brushes are reminiscent of RT Buffing brush. They are excellent in multi-tasking - you can use them to apply liquid foundation, blush, contour, or apply pressed powder. I bought the left brush some time ago, and liked it so much, that I had to get another one. You may not notice a big difference in appearance in the picture, but by the time I took these photos, I have washed the older brush about 100 times and haven't noticed and hair to fall out. ☺


Najbolje su mi se pokazale pri nanošenju tekuće podloge, te ih u tu svrhu i koristim. Vlakna su mekana, no fino zbijena. Fino pokupe proizvod, bez da ga previše "pojedu". Za razliku od prijašnje tehnike nanošenja podloge prstima, tehnika nanošenja podloge ovim četkicama se pokazala kao pun pogodak. Jako lijepo izblendaju proizvod, te daju prirodniji izgled, bez da podloga izgleda "cakey". 

They proved to be the best for applying the liquid foundation, so I use them for this purpose. The fibers are soft, but dense enough. They pick up the product nicely, without "eating" it too much. Unlike previous technique of applying foundation by fingers, technique of applying foundation by brushes has proved to be a hit. They blend the product nicely, and give a more natural look without foundation looking too "cakey".

Koso rezana četka / Beveled brush
Za ovu četku nisam sigurna da je dupe iti jednoj RT četki, no to je ne čini manje važnom. ☺ Mislim da bi i ova četka mogla obavljati nekoliko funkcija, no meni se najbolja pokazala u nanošenju rumenila u kamenu. Lijepo pokupi proizvod, ne previše, te omogućava postepenu nadogradnju. Veoma je mekana i ugodna, te lijepo izblenda proizvod. Ni kod nje nisam primjetila da je ispala ijedna dlačica prilikom pranja. ☺

I'm not sure if this brush is dupe for any RT brush, but it doesn't make it less important. ☺ I think this brush could perform a number of functions, but it proved the best for applying blusher. It picks up the product nicely, not too much, and enables a gradual upgrade. It is very soft and gentle, and blends the product nicely. I also haven't notice any hair falling out during washing. ☺Sve u svemu, ja sam četkama i više nego zadovoljna i sigurno ću nabaviti još koju. Pokazale su se veoma kvalitetne, veoma lake za rukovati, te, što je jako važno, veoma dobro surađuju s proizvodima i licem. Ponekad volim čistom četkicom prijeći preko čistog lica, jer volim tu njihovu mekoću, haha. ☺ U slučaju da vam se recenzija svidjela, te bi voljeli isprobati neku od ovih četkica - ja sam ih nabavila na ovom linku. 

All in all, I am more than satisfied with these brushes, and I will definitely buy some more. They proved to be of very high quality, easy to handle, and, what's most important, they cooperate with products and face very well. Sometimes I like to run a clean brush over a clean face, so I can enjoy their softness, haha. ☺ In case you like my review, and would like to try out some of these brushes - I got them at this link.Volite li vi kupovati na e-bayu? Što najčešće kupujete? Jeste li probali ovakve četke?

Do you like shopping on e-bay? What do you usually buy? Have you tried brushes like these?

xx Stay Tuned xx

You Might Also Like

Broj komentara: 26:

 1. Naruci sebi jessup cetke. Deset kistova za lice za 20km. Boja svih mogucih, a predobre su.

  OdgovoriIzbriši
 2. Hoću, te su mi sljedeće na listi :D

  OdgovoriIzbriši
 3. godinama kupujem s ebaya i uvijek se oduševim: Ili kinezima ili svojoj gluposti. :) U svakom slučaju, ko se upušta u kupovinu s ebaya, mora biti svjestan da je to,kao što kažeš, lutrija i nikad se ne zna šta će ti zapravo stići.:D baš fun! ma <3 Ebay i <3 Kinezi :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Braća kinezi se u zadnje vrijeme popravljaju, pa se često dogodi da dobiješ baš dobre proizvode. Meni su ove četke prezakon, evo ova starija je 200 puta oprana i još ima isti oblik kao kad sam je kupila :D ebay rules, samo sad skočio dolar pa je to loše :/ al ajde opet se isplati

  OdgovoriIzbriši
 5. Obožavam ebay i uvijek nađem nešto što mi se dopada. Kupovala sam odjeću, lakove za nokte, maske za telefon ma svašta :D A sad sam naručila i ova dva kista da ih isprobam jer sam čula i od drugih djevojaka da su zadovoljne kopijama RT kistova. Za koliko su ti stigle ?

  OdgovoriIzbriši
 6. dugo sam s ebaya naručivala samo nakit, a onda sam nedavno otkrila nekog uk sellera i naručila palete sjenila. presretna sam, divna su, ne nakupljaju se u naborima mojih kapaka (a mislila sam da je to nemoguća misija), lijepo su pigmentirana i točno su ono što sam naručila. sad sam u potrazi za kistovima, i hvala na linku!
  ebay rules :D

  OdgovoriIzbriši
 7. Kupovala sam samo neke majice koje su mnogo jeftinije nego kod nas, srednjeg kvaliteta. Cetkice deluju bas lepo i drago mi je da su pristupacne i kvalitetne. :)

  OdgovoriIzbriši
 8. Minna - meni su stigle za otprilike 15ak dana :) Meni su se odlične pokazale :D
  Cynical - ebay je super, ja još nisam šminku naručivala no i to će nekada doći na red :D

  OdgovoriIzbriši
 9. Teodora - ja sam si naručivala čarapice i neke sitnice. Četkice su meni odlične. Jednom ću si nabaviti i RT pa da mogu usporediti :)

  OdgovoriIzbriši
 10. Ebay kistovi su zakon :D Ok, naravno ima i razočaranja, ali ono i postoji kod puno skupljih kistova, tako da mi je draže baciti u kantu neki jeftiniji kist :D Osim kistova znam kupovati i nakit te poludim kad vidim da se identičan takav nakit prodaje po trgovinama deset puta skuplje.

  OdgovoriIzbriši
 11. Joj što volim jeftinoću i Kineze, ja kad odem na te njihove sajtove kao malo dijete, sve mi se sviđa i svašta bih uzela!:) Ove tvoje četkice mi se sviđaju najviše zbog toga što si rekla da su tako mekane i ja bihse tako mazukala sa njima, volim taj osjećaj :D! jessup četkice moraš probati, ja ih imam svega dvije i stvarnooo su dobre!

  OdgovoriIzbriši
 12. Mona - pa da, ovako ako se pokaže loš bar ti neće biti toliko žao kao kad se skupa stvar pokaže lošom. A to s nakitom je klasika :D i ja sam si nekog nakita nabavila, morat ću još

  Kiss & makeup - u potpunosti te razumijem, to je nama kao trgovina igračkama ahahah Imam si jedan set jessup koji si kanim zbavit :D

  OdgovoriIzbriši
 13. Baš si u pravu- carstvo. Nekada sate i sate provedem zevajući u monitor, ne mogu se odlepiti šta sve nađem :D
  Sećam se ovih kopija, u stopu su pratile lansiranje RT kistova i uglavnom ljudi kažu da su im dobre.
  Ja sam pre godinu i više naručila set kistova Jessup- kombinacija bele i srebrne, doslovno su prošle grom i pakao sa mnom haha i 3x sedmičnog pranja, pa ti računaj koliko je to u 14 meseci. Jako sam zadovoljna, a čini mi se da su bile oko 10€/8kistova.

  OdgovoriIzbriši
 14. Ove su baš odlične :D ja isto svoje perem 2-3 puta tjedno i još su sve dlake na broju :D

  OdgovoriIzbriši
 15. evo još jedne ovisnice o ebayu, i to dugogodišnje ;)
  svašta sam si nešto nakupovala, a ne prođe mjesec da ne stigne koji paketić iz kine :D

  OdgovoriIzbriši
 16. ma kinezi su zakon :D meni su nedavno isto neke sitnice stigle.

  OdgovoriIzbriši
 17. Jao i ja cesto kupujem na ebay :D Imam dvije ove cetkice, kopije RT. jedna je ona kao ova 04 broj na linku koji si ti postavila, stvarno ne znam kako se zove da li je tapered, pencil ili nesto trece haha ne znam ne razumijem se bas u cetkice., a druga flat. Prva je jako dobra, gusta, nema velike razlike izmedju nje i originala. Druga je previse mekana, onako savija se, kao da se lomi a meni to ne odgovara, pa njom i nisam bas zadovoljna. Ni kod jedne ne ispadaju dlacice, a prala sam ih bas puno puta. Izgleda da postoje seleri koji prodaju bolje i losije kopije :D Original RT imam expert face i powder brush i obozavam ih, narucila sam ih na iHerb :)

  OdgovoriIzbriši
 18. Kontala sam si nabaviti tu tapered :D A RT su mi svakako na wishlisti, a nisu ni skupe :)

  OdgovoriIzbriši
 19. Dvoumim se između Jessupa i Style Mastera :D Stvarno za male pare izgledaju dobre četkice :D

  OdgovoriIzbriši
 20. Joj, ne znam... probala sam ih sve i ja sam ostala ravnodusna... previse su proizvoda uzimali ovi kistovi... ono bas se najedu pudera! XDD

  Btw nominovala sam te za Versatile Blogger Award u ovom postu...

  http://arkona-makeup.blogspot.com/2015/03/the-versatile-blogger-award.html

  OdgovoriIzbriši
 21. Vidiš meni se baš ne čini da mi jedu puder, baš ga ne pokupe previše. Ja sam jako zadovoljna :D

  Vidjeh, odgovorih, i nekad ću da napišem post :D hvalaaaaaa <3

  OdgovoriIzbriši
 22. Imam ih i super su mi. Koliko sam ih samo puta prala i niti se linjaju, niti se odljepljuju, super su. Ja sam svoje dobila sa Born Pretty sajta, i bio bi red da ih i recenziram kad su ih vec poslali, al nikako da dodju na red. A eto, stvarno su dobri.:-)

  OdgovoriIzbriši
 23. drago mi je da dijelimo ukus :D moje su isto čvrste i ne linjaju se a ne znam koliko sam ih već puta oprala :D

  OdgovoriIzbriši

Thank you for the comments :*