Fimo/Polymer clay post - Gem collection

04:12:00 Teky Frost 6 Comments

*Croatian only*

U današnjem postu vam predstavljam jedan od svojih hobija, a to je kreiranje nakita od polimerne gline/ fimo mase. Ne bavim se sa ovim dugo, tako da se ne bih nazvala "expertom", ali po mom skromnom mišljenju nisam baš ni amater ;) No kako se kaže - "practice makes perfection" - i kao u svakom poslu, tako i u radu s polimernom glinom svaki novi projekt je nova vježba i novi oblik usavršavanja. Jednu važnu stvar koju moram naglasiti u radu s polimernom glinom, koju dobro znaju oni koji su se imalo okušali u tome, je da taj rad nije lagan kako neki ljudi zamišljaju, te on uzima dosta vremena - od oblikovanja mase, do pravljenja oblika, detalja, pečenje, da ne nabrajam dalje :) Kad se tome nadodaju alati i nabavka polimerne gline, razumljivo je da je cijena ručno rađenih komada nakita malo i skuplja nego "kineska" roba iz "điđa dućana". No da sada ne duljim o tome, prelazimo na glavne zvjezde ovoga posta :)

Ovih nekoliko ljepotana sam napravila prije par mjeseci, a ideju sam pokupila negdje po Pinterestu. Nazvala sam ih Gem Collection zvog ukrasnih kamenčića koje sam dodala pri izradi, a svaki nosi poseban naziv Spirit of... 

Spirit of the sea broš je prvi u kolekciji i predstavlja duh mora uhvaćen u srcu morske zvjezde. Idealan je za ljetne dane zbog "morskog" izgleda, no može poslužiti i za zimske dane da donese dašak morske svježine na bilo koji look :)

Spirit of the forest ogrlica je idealna za sve ljubitelje prirode, ali i za one koji daškom prirodih detalja žele osvježiti svoj look. Vilenjacima se jako sviđa ova ogrlica ;)

Spirit of the earth ogrlica je za sve ljubitelje Majke Zemlje i onih koji se tako osjećaju :P Zemljani tonovi daju neutralan, ali opet upečatljiv detalj svakoj odjevnoj kombinaciji.

Za početak sam izradila samo ovu trojicu, no novi ljepotani jedva čekaju da iz ideje pređu u djelo i pridruže se ovoj kolekciji :)
Nadam se da vam se sviđaju moji Spirits. Više nakita možete pogledati na mojoj Facebook stranici, čiji se banner nalazi na desnoj strani bloga.

Hvala na čitanju :)
Stay tuned.

You Might Also Like

Broj komentara: 6:

 1. Meni ovo uopšte ne djeluje amaterski. Sve ove sitnice su za poklon dušu dale :)

  OdgovoriIzbriši
 2. hvala hvala :D dvojica su već udomljena no uvijek se mogu napraviti novi :)

  OdgovoriIzbriši
 3. Wow, prekrasno. Svaka ti čast na trudu i izradi jer izgleda genijalno :D

  OdgovoriIzbriši
 4. krasni komadi, imaš spretne ruke :D

  OdgovoriIzbriši

Thank you for the comments :*